www.cellavision.com

Cellavision är världsledande inom digital mikroskopering. Bolaget utvecklar och säljer bildigenkänningssystem för bildanalys av blod och andra kroppsvätskor. Med Cellavisions system kan medicinsk laboratorieanalys automatiseras och ersätter därmed manuell mikroskopanalys. Bolagets produkter bygger på en idé som Christer Fåhraeus fick på 1990-talet när han gick läkarprogrammet i Lund.

Idag bedrivs verksamheten globalt med fokus på Norden, Europa och Nordamerika. Kunderna utgörs främst av forskningsinstitut.

Aktien är noterad på Stockholmsbörsens mid cap-lista.

www.eqlpharma.com

EQL Pharma är ett generika- och specialläkemedelsföretag, specialiserat på att tillhandahålla kostnadseffektiva läkemedel till den europeiska marknaden. Detta görs med högsta kvalitetsstandard och effektiviserade logistiklösningar.

Bolaget är noterat på Spotlight Next, men har kommunicerat listbyte till Stockholmsbörsens small cap-lista.

www.gasporox.se

Gasporox har en innovativ laserteknik för mätning av gasinnehållet i förpackningar samt analys av livsmedel och läkemedel. Tillämpningen återfinns främst i förpacknings- och livsmedelsindustrin där Gasporox utrustning mäter graden av MAP-gas i förpackningar för att identifiera läckage. Gasen används för att behålla livsmedlets kvalitet under transport. Bolaget grundades 2005.

Aktien är noterad på Nasdaq Stockholm First North.